We gaan al bijna weer door
Door: Erik
17 April 2007 | Verenigde Staten, New York
Marloes en Erik in NYC, dit keer zonder Bas. ;(
net zoals in Nederland is het hier in NYC moeilijk een internetcafe te vinden.
Damn, wat is New York een leuke stad, al mijn vooroordelen over Amerikanen worden niet bevestigd door de mensen hier. Ze zijn vriendelijk, helpen je graag en spreken meestal slechter engels dan wij, de helft is volgens mij niet een geboren Amerikaan ;) Dat zorgt er weer voor dat je hier heerlijk kan eten, in 1 blok zitten meerdere sushibarren, pizzeria's, Poolse, Ukrainse, Rusische resaturants en natuurlijk de Dunkin' Donuts (lekker!) en KCF's. Honger lijden hebben we zeker niet gedaan.
De eerste dag was lekker zonnig, we hebben door het Central Park gewandeld, beetje daar gelounched en wennen aan het 6 uur tijdsverschil. Vanaf Central Park hebben we Broadway afgelopen richtiong Times Square en dan verder naar het zuiden. Verder hebben we de 1ste dag niet veel meer gedaan, anders dan bijzonder op tijd naar bed gaan
Wat we wel hebben meegemaakt is de meeste natte dag van NY in 125 jaar tijd.
Onderstaande foto geeft goed weer hoe wij eergisteren de dag hebben doorgebracht, er was in de hele stad niemand meer opstraat, vele vluchten waren uitgevallen op Newark en JFK, alleen een zooi domme toeristen bleven rondlopen. http://www.xs4all.nl/~ehardiek/Vakantie2007/log/16storm7.jpg
We zijn in de middag naar MoMa (Museum of Modern Art) gegaan, we bleken niet de enige die op dat idee was gekomen, om een beetje droog de dag door te komen.
Gisteren was het weer alweer wat beter, zo nu en dan een bui en maximaal een graad of 8. (vertel me NIET wat jullie hebben gehad afgelopen weekend). Als echte toeristen zijn we zo'n beetje alle sites langs gegaan, we zijn naar downtown Manhatten gegaan, om oa. walstreet te bekijken, de staue of liberty te zien vanaf een afstand en daarna verder weer naar het noorden te lopen richting Brooklyn, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over downtown-manhatten. We hebben vaak genoeg mopperende new-yorkers gehad die op ons knalden omdat we weer eens in de lcuht stonden te kijken naar 'just another' skycraper. Het letterlijke hoogtepunt van de dag was de 'top of the rock' op het rockkerfeller center.
Met mijn hoogtevrees ben ik toch maar mooi boven op dit gebouw gaan staan
Het uitzicht was het wel waard:
Damn, wat was dat hoog.
Naast de toeristische hoogtepuntjes vind ik de stad echt briljant, wat een relaxede lui lopen hier rond. Ik kan me voorstellen dat veel mensen hier naar toe willen verhuizen, het maakt niet uit uit welk land je komt, je gaat je hier wel thuis voelen, altijd wel ergens landgenoten te vinden en een raar accent valt echt niet meer op ;)
Vanmiddag vliegen we door naar Lima, om daar na 1 nachtje weer door te gaan naar Cusco.
17 April 2007 - 15:14
Jose:
lijkt me inderdaad ook prachtig om daar boven op te staan, maar ook dooooodeng
doe het voorzichtig aan verder, ik zal jullie proberen te volgen
groeten age en jose -
17 April 2007 - 15:37
Ingrid:
Leuk om weer mee te reizen!
En het was hier inderdaad heerlijk weer van het weekend!! (Gaan jullie vast ook nog wel krijgen in Peru)
Mucho gusto en Peru! -
18 April 2007 - 06:28
Sylleke:
Okay, dan ben ik niet de enige geweest die tot z'n knieën in het water heeft gelopen in NY. How about Starbucks?
Het was hier inderdaad strandweer. En verder heb ik nog een 15km gelopen, maar eigenlijk was het daarvoor te warm...de marathon hebben ze op een gegeven moment afgelast...
Veel plezier verder, zeker op die hoogtes in Peru...!!! -
18 April 2007 - 07:17
Marcel / Marjolein:
Heel leuk om zo jullie reis mee te beleven! Ik kijk elke dag even of er al wat nieuws staat. Hier gaat alles perfect. Maak je dus maar geen zorgen Marloes.
Groeten van Bio Imaging -
19 April 2007 - 16:39
Fam.goderie:
leuk dat je jullie reis weer kunt volgen, gaan we dus ook goed bijhouden.
Maar we denken zowieso regelmatig aan jullie, met het lopend lowlands t-shirt hier in huis.
groetjes en een hele goede vakantie -
25 April 2007 - 15:34
Fam. S.:
Hoi Marloes en Erik,
Jullie hebben al aardig wat gezien en gedaan. Foto's willen wij graag weer zien.
Wij wilden ook nog even melden dat jullie Pingu het ook naar zijn zin heeft op zijn sub-logeeradres. Groetjes en nog een hele prettige vakantie verder.
Tot op de fam-dag.