Wat een contrast

Door: Erik

Blijf op de hoogte en volg

14 Februari 2006 | Thailand, Bangkok

Dan denk je al wat van de wereld gezien te hebben. Gisteren stonden we nog met z'n drieen in een dorpje waar mensen in geesten in huizen en stenen geloofden te praten met iemand die tegelijk een tarantula in bedwang hield. Daar liet je meteen mensen zien wat een 300D kan, namelijk een foto maken en die kun je ze dan meteen laten zien, echt iets waar het halve dorp voor uit loopt. Nu staan we in Bangkok, een stad moderner dan elke stad die ik ooit gezien heb. Het is 12 uur 's nachts 25 graden de energie van de stad heeft ons te pakken, de helft van de winkels is nog open en ontzettend veel is gewoon 24 uur open. Net wat leuke shirtjes gekocht en Marloes heeft al wat voor Sylvia op de kop kunnen tikken ;)

Laos is ontzettend relaxed, mocht ik nog een keer wat langer gaan trekken dan ga ik zeker weer naar Zuid-laos, rond Tad Lo (een waterval) staan een zooi resorts waar je voor een 2 dollar kan slapen, 3 kwart van de mensen is back-packer, waardoor een een echte toffe sfeer bestaat onderling. Eten kost je ook 2 dollar. Ik heb al zitten rekenen om een uitkering aan te vragen en daar mij tijd uit te gaan zitten :-D
Je slaapt dan wel in kotjes van 2 bij 3 meter waar je de kippen, varkens en honden langs en onderdoor hoort lopen. Vanaf 6 uur beginnen de Loatianen wakker te worden, dan lijkt het of je op een markt probeerd te slapen (lange leve oordopjes). Gisteren zijn we uit Laos gegaan met het een pickup, met daarop 20 andere mensen, die om 1 of andere reden allemaal voedsel mee moesten nemen. Nu is dat niet erg, maar de vis en het vlees stonk al toen het mee moest, laat staan na een half uurtje rijden door een gebied zonder verder openbaar vervoer, dit betekend dat iedereen die er uit wil hard begint te roepen. De pick-up stopt dan, persoon met bagage eruit (wij weer een cm meer ruimte), persoon geeft 10 dollarcent aan lokale valuta en verder gaan we weer. Het is dat de hele rit een dollar kostte. Damn, wat is de persoonlijke leefruimte voor de mensen hier klein.

Jacqueline, hardlopen zou hier kunnen, we zijn ook een backpacker tegen gekomen die dat deed, maar nadat ik gezien heb hoe hij er hier uit zag na 8 km lopen, ik ben blij dat ik aan mijn Beer Lao zat.

Bas heeft trouwens bijna een delicatesse hier verorberd, op het laatst heeft hij het 'Embryonic Egg' toch maar niet opgegeten. De kippe-foetus in het ei-wit zag er toch niet smakelijk genoeg uit.

Marloes vermaakte zich met kinderen op de foto zetten in Laos, waarna ieder kind netjes zijn foto mocht bekijken op de 300D, kijkt wel moeilijk met z'n 8 op zo'n kleine display. Ik mocht elke keer mijn camera weer ontdoen van de vingervlekken.

Vanaf Bankgkok gaan we overmorgen of de dag erna naar de grens met Cambodia met de trein, morgen gaan we kaartjes halen (als we hier iets van een station kunnen vinden). Vanaf de grens zullen we dan met het openbaarvervoer naar Siem Reap gaan, de stad die naast de befaamde Ankor-tempels ligt.

• 15 Februari 2006 - 19:56

Piet En Joke En De Rest:

Je zult wel denken we horen of lezen niets vanuit rijsbergen, maar door vele verjaardagen, schoolonderzoeken en carnavalsvoorbereidingen is het er nog niet van gekomen. Tussen de mailtjes even jullie verslagen printen en dan weer verder. sorry sorry maar ook hier heeft een dag maar 24 uur. Daar bij jullie lijkt de tijd zo nu en dan even stil te staan. Doe daar je voordeel mee en geniet er dan maar dubbel van, maar neem het langzame tempo uiteindelijk niet mee terug. Het lijkt me een fantastische streek waar ik best eens een keer wil gaan kijken, maar er nu de tijd en misschien wel meer niet voor heb.